Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigge Andersson, Gävle, 82 år

Sigge Andersson, Gävle har avlidit. Han blev 82 år. Han efterlämnar hustrun Ulla-Britt Andersson, sönerna Magnus, Melker och Ulrik med familjer.

Sigge växte upp i Jämtland. Han föddes på Frösön. Största delen av sin barndom bodde han i Krokom. Jämtland med natur och släkt var viktigt för Sigge.

Sigge var alltid positiv till att prova och lära nytt. Han prövade bland annat 18 yrken innan han började lärarutbildningen i Gävle. Att utbilda och leda andra var något som alltid engagerade Sigge. Efter lärartjänster i Mackmyra, Bollnäs och Lindesberg flyttade familjen till Sandviken där han de sista 20 åren i skolans värld arbetade som rektor på Norrsätraskolan.

Sigges engagemang för samhällsutveckling kanaliserades i många ideella föreningar. Några av uppdragen var ordförande för Forsbacka IK, Konsum Valbo, Lärarförbundets skolledarförening och Villaföreningen i Forsbacka.

Sigge hade stor arbetskapacitet. Om något skulle göras var Sigge aldrig sen att ställa upp. Det gällde alltifrån att bidra till söners husarbete, ordna träffar med gamla kamrater från Lärarhögskolan till att hjälpa sonen Melker med sina krogar i Stockholm. Under flera år efter pensioneringen var Sigge takansvarig på den populära sommarklubben Terrassen på restaurant F12.

Mångsidig som han var byggde han själv en sommarstuga i Bollnäs. Sommarvistelserna vid Ljusnan och familjen betydde mycket för honom. I sommarstugan skapades en stark sammanhållning och gemenskap inom familjen. Sigge gladdes extra åt att plocka bär, spela kort och fiska. Strapatsrika resor med familjen stärkte också familjebanden mycket.

Sigges outtröttliga nyfikenhet och äventyrslystnad gjorde att han flera år efter pensioneringen arbetade som reseledare och chaufför på resor i Sverige och i Europa. Eftersom böcker och umgänge betydde mycket för Sigge var det naturligt att Sigge också var ledare för bok och konstcirklar.

Med omåttlig energi tog han del av livets glädjeämnen. Han dansade squaredance och var en flitig lyssnare av Gävle symfoniorkester.

Efter ett rikt liv var det en stor sorg för Sigge och de närmaste när han fick diagnosen Alzheimer för tre år sedan.

Vi saknar honom enormt men minns honom också med stor glädje.

Magnus Duvnäs, Melker och Ulrik Andersson