Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sikåsbor efter chockbeskedet: "I värsta fall flyttar folk härifrån"

– Det är för sorgligt, för jäkligt. Sikås Trä har ju varit som en institution här i så många år. Kunde väl aldrig tänka att det skulle bli så här.

Annons

Doris Andersson sitter bakom kassa-apparten inne på ICA-butiken i Sikås. Hon tycker att beskedet om nedläggningen är svårt att förstå, svårt att smälta. Och hon bävar redan nu för vilka följder det kan få för hela bygden.– Det dras med så mycket annat i en sån här nedläggning. Man behöver varandra så väl här i glesbygden, säger Doris Andersson bakom kassaapparten.

Alla i butiken, kunder såväl som personal, pratar om samma sak dagen efter det dystra beskedet. Och alla ställer sig samma fråga: Hur kundet detta hända?

För egen del vet Doris Andersson inte i det här tidiga skedet hur nedläggningen kommer att påverka henne och hennes arbetsplats.

– Men vem vet, kanske det kommer att bli något gott som kommer ut ur det här, hon hoppfullt.

Rosita Lindgren jobbar också inne i butiken.

– Pappa och flera bekanta jobbar där. Och det kommer att påverka byn, sågverket har ju varit byns stolthet. En sån här nedläggningen påverkar hela landsbygdsutvecklingen, säger Rosita.

Inne på fiket sitter vid fönstret en ensam man. Han tittar tankfullt ut genom fönstret. Han funderar på samma sak som alla gör i Sikås denna dag.

– Detta är en katastrof för byn. I värsta fall flyttar folk härifrån, säger Lars Henning som själv driver ett bed&breakfast nere i byn.

Även den verksamheten kommer att påverkas av nedläggningen.

– Vi har ju haft kunder och konsulter med anknytning till Sikås Trä som bott hos oss, så visst blir det ett tapp för mig med, säger han.

----

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

Länk till ÖP:s iPhone-app

Länk till ÖP:s Android-app

Länk till LTZ:s iPhone-app

Länk till LTZ:s Android-app

Annons