Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silfverbergs straff sänkte Vancouver

Vancouver vände 0–2 till 3–2 i andra perioden. Men Anaheim kom tillbaka och avgjorde i straffläggningen till 4–3 genom Gävlekillen Jakob Silfverberg.

Gästande Anaheim tog ledningen redan efter 37 sekunder av Andrew Cogliano efter pass av Jakob Silfverberg. Ledningen utökades även till 2–0 innan perioden var över.

Men i andra kom utdelningen för Vancouver och när Östersundskillen Alexander Edler snygg serverade Jannik Hansen (se tv-klippet ovan) så kunde han panga in kvitteringen till 2–2 i mitten av perioden.

Och när Radim Rvbata satte 3–2 bara halvminuten senare på pass av Daniel och Henrik Sedin så såg hemmalaget ut att ha tagit grepp på matchen. Det fortsatte med övertag för Vancouver i tredje, men Anaheim kunde ändå sätta 3–3 och få fram en förlängning.

Väl där var det Anaheim som styrde händelserna igen, men förlängningen blev mållös och avgörandet kom på straffar. Där klev Jakob Silfverberg fram som matchhjälte för Anaheim genom att sätta avgörande straffen bakom en annan tidigare Brynässpelare – Eddie Läck i Vancouvers mål.

Alexander Edler stod för en enastående insats med drygt 32 minuters speltid då han noterade fyra blockade skott, två brytningar, två tacklingar, tre skott och en assist. Han blev också utsedd till matchens tredje stjärna, men hade förstås hellre tagit en seger och alla poäng för sitt Vancouver.