Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver till JMK

Par-SM i isracing. En klassiker som legat nere sedan 2002 men nu återuppstått.

– Kul att den plockas upp igen för det är bara positivt med fler tävlingstilfällen, sa den levande isracinglegenden Posa Serenius som var solklara favoriter till guldet med sitt Gävle på Östersunds Motorstadion i går.

Att Serenius och hans lagkamrater Peter Koij och Per Bruhn skulle bli svårstoppade var en lågoddsare innan det hela drog igång i snöovädret.

Efter 12 av de 21 heaten så hade Posa och hans lagkamrater kammat hem full pott poängmässigt.

När det hela var över hade Gävletrion samlat ihop 27 poäng av 30 möjliga. Något som naturligtvis räckte till guld med god marginal.

intressant match i matchen ur lokal synvinkel var duellen mellan Jämtlands MK och Strömsunds MC. Faktiskt det första Jämtlandsderbyt någonsin. JMK fick klara sig utan skadade Johan Lundqvist och ställde upp med duon P-A Lindström och comebackande Ulf Engenström.

Engenström som inte tävlat ”på riktigt” under de senaste fyra åren visade redan i sitt första heat att han var åksugen till tusen. Lindström vann heatet mot ÖMK Rundbana från Örnsköldsvik och Engenström körde in som trea trots vissa problem.

– Kopplingen pajade så det drog inget. Men det var skitkul, sa en entusiastisk Engenström som med fixad koppling tog rejäl revansch på sig själv och maskinen i nästa heat. Perfekt uppbackad av Lindström så svepte han till täten och vann enkelt det heatet och fixade en fullpoängare tillsammans med P-A som tvåa.

isracingeliten har han bevisat ett flertal gånger de här säsongen. Att han åker isracing trots att det bara är tre veckor sedan han opererade sitt knä är också något som sticker ut.

– Varken läkaren eller sjukgymnasten tycker att jag ska köra. Det går men det gör riktigt ont ibland, sa Lindström med ett förmodat leende bakom hjälmen.

Strömsunds Hans-Olof Olsén tyckte också det var roligt med uppvaknat Par-SM, men trodde att det skulle bli svårt att straffa JMK i det historiska Jämtlandsderbyt.

– Det blir tufft för P-A är ruggigt stark just nu, menade Olsén.

Och mycket riktigt. Lindström och Engenström krigade sig fram till en match om silvret mot ÖMK Rundbana, en sen duell som man förlorade med knapp marginal. Silver till ÖMK på 22 poäng och bronset till JMK med 21 poäng. Strömsund slutade på femte plats.