Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silvermedaljer till Åsarna och Offerdal i junior-SM

Det var tjejerna som försvarade länets färger bäst när JSM i längdåkning inleddes på onsdagen i Boden.

Två medaljer blev det: Silver genom Åsarnas Emma Wikén i D19-20 och brons till Offerdals Lisa Dahl i D 17-18.

I den äldre juniorklassen fortsatte Åsarnas Emma Wikén att samla ihop till en helgjuten säsong. I den inledande klassiska halvmilen slutade hon tvåa, 21 sekunder bakom segraren Hanna Falk, Ulricehamn, och två futtiga hundradelar före trean Linn Sömskar, Umeå.

andraplats noterades ytterligare ett par toppinsatser signerade länstjejer: ÖSK:s Ida Indahl slutade nia och Funäsdalens Toine Haanaes-Rensberg blev 14:e.

Medaljen i den yngre juniorklassen var kanske snäppet mer överraskande – visserligen har Offerdals Lisa Dahl medaljer från USM både som 15- och 16-åring men att ta steget upp till junior kan innebära ett tufft första år.

– Det har gått bra på cuper och sånt men jag har oftast legat på placeringarna sju-åtta ungefär ... så kanske var det lite överraskande att jag blev trea nu, sa Lisa Dahl.

med stafetter på söndag och det kan också bli en spännande dag för Lisa. Hon har nämligen två mycket duktiga klubbkamrater i Ida Clareus och Evelina Bångman som var 17:e respektive 18:e i onsdagens lopp.

Näst bästa länstjej i D17-18-klassen var dock Johanna Meyer, ÖSK. Och hon kan verkligen vara värd att hålla ögonen på framöver veckan – hon var nämligen bara tio sekunder från pallen när hon skidade in som åtta i onsdagens lopp.