Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silversystrarna gläds över OS-medalj

Margaretha Sigfridssons silversystrar höll tummarna så gott det bara gick i Sveg men riktigt ända fram hjälpte det inte.

– Jag tycke det är stort med ett silver, men vet också hur gärna de ville ta ett guld, säger Kahtarina Sigfridsson.

Det blev silver för lag Sigfridsson i curling-finalen i OS i Sotji. Tidningen följde upplösningen hemma hos Kahtarina Sigfridsson, en av Margaretha Sigridssons tre systrar. Alla tre bor fortfarande kvar i Sveg.

– Det är hemskt, jag känner hur pulsen går upp, sa Kahtarina någonstans under den sjunde omgången, när matchen stod och vägde.

– Tjejerna i laget har sagt att de inte vill ha några flera grå medaljer, berättar Kahtarina.

– Och jag förstår att de är grymt besvikna nu. Men det är otroligt, min lillasyster i OS.

Efter upplösningen, där Kanada fick en 6-3 ledning i den nionde omgången som Sverige inte kunde ta igen, anslöt de två andra systrarna, Elisabeth Sigfridsson och Mahritta Hansson. Trots det missade guldet så var glädjen stor över lillasysters bärgade silver. En medalj hon tog tillsammans med Maria Prytz, även hon från Sveg, Christina Bertrup från Sundsvall och Maria Wennerström från Skellefteå.

Mamma Gertrud Hansson följde matchen hemma hos sig.

– Det var lugnare i dag än i går, då var jag så glad över att det minst skulle blir silvermedalj, säger hon på telefon.

Vad tror du Margaretha tänker nu?

– Innerst inne tror jag nog att hon också är glad.