Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simon Magnusson gör comeback – utmanar storebror "Freddie" i V8 Thunder Cars

Fredric "Freddie" Magnusson är redan en stor profil inom V8 Thunder Cars. Nu får han konkurrens av sin yngre bror, 24-årige Simon.
– Jag har inte kört på åtta år och det kommer att ta ett tag och komma in i det, säger Simon Magnusson inför helgens debut.

Annons

Simon Magnusson har tidigare tävlat i gokart, Renault Junior Cup och Volvo Original Cup. Nu är det klart att 24-åringen gör comeback i racingsammanhang. Under helgens tävlingar på Power Meet i Ljungbyhed kommer Simon att köra en Chevrolet Camaro för Swetown Racing.

– Det här ska bli jäkligt spännande, säger Simon Magnusson i ett pressmeddelande.

– Jag har inte kört på åtta år och det kommer att ta ett tag och komma in i det. På test och träningar kommer jag att hänga med men i racen kommer jag att ta det lugnt och försöka lära mig så mycket som möjligt.

På test har han redan visat att han hänger med bra. Under det första testet på Ljungbyhed var Simon bara dryga halvsekunden bakom storebror Freddie, som nu tror att Simon kommer att bli farlig.

– Jag har hela tiden vetat att han är fruktansvärt duktig på att köra men han har aldrig fått chansen. Första gången han körde Volvo-cupen stod han på pallen tillsammans med mig och det gör man inte om man inte kan köra. Han kommer att slåss mot mig inom en snar framtid och jag blir inte heller förvånad om han passerar mig så småningom, säger Freddie.

Läs mer: Imponerande dubbeljubileum för 30-årige Fredric Magnusson – står inför 20:e raka racingsäsongen

V8 Thunder Cars är Sveriges största SM-klass i banracing och till helgens tävlingar, som startar med test och kval på fredagen, förväntas 17 bilar komma till start. På lördag avgörs tävlingarna med två finalheat.

Läs också: Nöjd Magnusson efter V8-helgen på Mantorp