Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simon och Kajsa bästa länslöpare i Lidingöloppet

Simon Jörgensen 18:e och Kajsa Eriksson 11:a blev bästa länsresultaten i helgens Lidingölopp. Ett litet steg uppåt från i fjol för båda.

Annons

– Men jag hade som mål att sikta på en bra tid, att gå under 1.45, så med tanke på det så misslyckades jag rejält, säger Simon Jörgensen, Sportsgym, som sprang in på 1.48.51, drygt 11 minuter från segrande Lewis Korir, Kenya.

Både tiden och placeringen, 18:e totalt och 10:e svensk, var ett litet lyft från fjolåret då han blev 19:e med 1.49.06. Men 32-årige Simon Jörgensen hade alltså hoppats på mer.

– Jag har varit skade- och sjukdomsfri i ett års tid och borde kunna springa snabbare. Jag spände båden, men hade inte riktigt dagen och orkade inte fullfölja, säger Simon Jörgensen.

Han ska nu känna hur kroppen reagerar efter Lidingöloppets 30 kilometer och om formen känns bra kanske han tar sikte på ännu ett maraton innan säsongen är slut. Preliminärt blir det Frankfurt i slutet av oktober.

I skadade fjolårsfyran Åsa Wiklunds frånvaro blev inte helt oväntat Kajsa Eriksson, Team Ormsalva, bästa länslöpare. 40-åriga Östersundsbon har varit 23:a två år i rad på Stockholm Marathon och slutade i fjol på 15:e plats på Lidingöloppet med tiden 2.13.04. I år sprang hon på 2.11.24 och slutade 11:a.

– Det är väl helt okej, även om jag hade hoppats på lite bättre, säger Kajsa Eriksson, som på pekar att hon absolut inte elitsatsar.

– Jag är en glad motionär och har ju en massa barn och jobb och så. Jag håller på för att det är kul och springer något lopp då och då.

En taktik som alltså ändå gör att hon håller mycket hög kvalitet. Och fjolårets premiär i Lidingöloppet gjorde att hon satte högre mål och framför allt en högre fart från start i år.

– Jag tyckte inte att det var så backigt i fjol och såg på mellantiderna mot andra att jag tog in mycket på slutet. Så jag hade tänkt komma under 2.10 i år och gick ut hårdare. Men efter 20 kilometer blev jag jättetrött. Det är svårt när man inte är van att springa terräng, säger Kajsa Eriksson, som även hon siktar på att förlänga säsongen med ett maraton – New York i november är planen.

Rasmus Grelsson, Trångsviken, länstopplöparen som nöjde sig med 15 kilometersloppet på Lidingö slutade där nia med 51.10, drygt fyra minuter från seger.

Även i övriga klasserna nådde länslöparna fina placeringar. Allra främst var Eivor Lindgren, Fåker, som tvåa i damer 70. Åsarnas skidjuniorer Marcus Ruus och Emil Svensson blev sjua respektive nia i P19. Nia blev även Daniel Alemu, Trångsviken, i P17 samt John Skyttmark, Offerdal, i H60

Ett antal topp 15-placeringar nåddes även i ungdomsklasserna genom William Selander, Trångsviken och Ossian Rosenberg, Duved, nia och elva i P14, Hanna Näslund, Trångsviken och Maria Novak, sexa och fjortonde i F14, samt två fjärdeplatser genom Märta Rosenberg, Duved i F12 och Lina Hennings, Trångsviken, i F11.