Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Singelsläpp med Thilda och Hanna

Thilda Persson släpper en ny singel tillsammans med Hanna Fruberg och spelar live på Tullgatan 6.

Låtskrivaren och sångerskan Thilda Persson har figurerat i många olika band de senaste åren, däribland Ångmaskinen. 2013 släppte hon EP:n "The Collection" dessutom deltar hon i riksfinalen för Manifest on Tour tillsammans med sångaren Hanna Fruberg i början av februari.

Fredag 24 januari släpper de singeln "North spotted owl" och spelar i samband med detta på Tullgatan 6.

– Det blir en akustisk spelning, och vi hoppas samla många goa människor. Förutom låtarna på singeln och EP:n kommer vi att spela låtar som inte är släppta.

Thildas samarbete med Hanna startade för cirka ett år sedan.

– Jag tyckte att hon sjöng fint, och jag tror att detta är början på ett långt och fruktbart samarbete, säger Thilda.

Hon beskriver själv sin musik i närheten av Americana och folk, och har även tidigare sagt att den är "Finstämd glesbygdsblues odlad på innan orörd mark och vattnad med det sköraste vemod".

På fredagens konsert kommer även Isabelle Norlén att gästa på sång. Alla tre känner varandra från Birka folkhögskola.

Låten "North spotted owl" kom till i samband med att Thilda läste en tidningstexttext av författaren PO Tidholm. Singeln släpps på cd, vilken kommer att finnas till försäljning vid spelningen. Den kommer även finnas i digital form på sajten Soundcloud. Förutom att sjunga spelar Hanna Fruberg även banjo på låten.

Thilda siktar på ett vinylsläpp, men då blir det ett fullängdsalbum.

Den 25 april är Thilda Persson även aktuell med konsert i IF Popgenis regi.