Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sir Ratzeputz krossade banrekordet – vann på 1,10,0 och skrev in sig i rekordrullorna

Banrekordet på Östersundstravet är numer 1,10,0. Sir Ratzeputz pulveriserade She Loves Yous notering från 2013 med 1,2 sekunder. Det var ord och inga visor det. Erik Adielsson körde och var ödmjuk efteråt.

– Det är alltid roligt att vinna oavsett det blir med nos eller med huvud. Men en utklassningsseger som den här med Sir Ratzeputz smäller högt. Hästen gjorde det väldigt bra, sa kusken, som ändå varit med om det mesta inom travet.

Nej det var inte i Jämtlands Stora Pris som det sattes banrekord. I stället handlade det om Storsjöpokalen, om hästar tävlande i Silverdivisionen och Timo Nurmos 6-åring Sir Ratzeputz gjorde processen kort med sina konkurrenter.

Order By Keeper tog ledningen och det är inte direkt vanligt att Örjan Kihlström lämnar ifrån sig täten när han väl fått den. Men när Sir Ratzeputz kom som en flygmaskin så släppte Kihlström.

Loppet i siffror: Första 500 metrarna: 1,09,5, första 1000 metrarna: 1,11,4, sista 500: 1,08,1, total kilometertid: 1,10,0 och ett suveränt banrekord presterades av en häst i absolut toppform frivilligt.

Sir Ratzeputz var senast ute i V75-finalen på Solvalla under elitloppslördagen. Även då gick hästen i ledning, men fick då ge sig, bland annat för en suverän dansk häst i form av Takethem, som för Steen Juul travade två hela varv på 1,11,3. Sir Ratzeputz hade samma sluttid – någonting som skvallrade om att storformen var i vardande.

Fullträffen kom alltså i Östersund två veckor senare. I ett gammalt klassiskt lopp, nämligen Storsjöpokalen som före instiftandet av Jämtlands Stora Pris var varmblodens allra högst doterade löpning och som körts sedan 1966 då Limit vann.

Sir Ratzeputz var hela sju tiondelar före närmsta motståndare. 1,10,0 är respektingivande alla dagar i veckan. Säger vi att Ask For You fick 1,10,7 som loppets tvåa förstår alla att det handlade om ren utskåpning.