Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista matchen med gänget för Ripley

Connor Ripley är tillbaka i målet efter avstängning. Det är dagens glada ÖFK–nyhet inför derbyt mot GIF Sundsval lördag eftermiddag.

Annons

Det blir sista matchen med gänget för engelsmannen, som direkt efteråt lämnar för Middlesborough.

– Jag kommer sakna det här gänget, staden och hela atmosfären, säger han mitt under fredagsträningen som blev hans sista med klubben.

– Tur ändå att jag får spela ännu en match så inte avslutningen blev en snöplig utvisning i Södertälje, filosoferar han.

Extra krydda känner Ripley det ska bli att möta just Sundsvall i sista fighten på svensk mark.

– Det finns stor rivalitet klubbarna emellan och jag vet också att det blir extra fart på läktarna. Jag är redo och inspirerad, konstaterar han.

Truppen i övrigt är i princip densamma som mot Ängelholm senast.

– Då hade vi problem med deras defensiv i första halvlek, men utifrån vad som hände efter paus känner jag mig trygg. Vi reser till Sundsvall fyllda av självförtroende, säger tränaren Graham Potter.

ÖFK låg under 0-2, reducerade till 1-2 och dominerade stort efter paus i onsdags, men blev ändå blåsta på poängen.

– Det blir en helt annorlunda match mot Sundsvall. Jag tror inte de backar hem som Ängelholm gjorde, fortsätter ÖFK–tränaren.

Ifjol åkte ÖFK på en riktig smällkaramell mot Giffarna i motsvarande match i Sundsvall för att i höstreturen lugga Giffarna på alla tre poängen.

Nu möts lagen både hemma och borta i sista vårmatchen och första höstmatchen. Giffarna kommer alltså till Östersund direkt efter uppehållet 18 juli.

Högintressant blir förstås mötet nu lördag eftermiddag, för i grunden är det här ett riktigt Norrlandsderby.

Östersund får fortsatt ses som "underdog". Sundsvall har meriterna från förr. Laget ligger tvåa i serien och har frånsett de två näst senaste omgångarna, (0-1 mot Varberg och 1-2 mot Sirius), gjort en fin vårsäsong.

Nu senast skärpte man dessutom till sig och vann borta mot Landskrona.

Fast ingen match verkar vara den andra lik i årets Superetta som nog är den jämnaste på mången god dag. Lagen slår varandra huller om buller och det här känns skrivas för femtioelfte gången: Det lag som gör första målet brukar sällan gå lottlösa ur drabbningarna efter 90 minuter.