Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siwertsson avvaktar med kommentar

Christer Siwertsson (M) vill avvakta med kommentarer. Han vill först få klarlagt om Thomas Hägg (S) får ställa sin interpellation i landstingsfullmäktige eller inte.

Annons

Siwertsson anser inte att det är givet att Häggs interpellation kommer att bli föremål för behandling i fullmäktige och han har därför kontaktat landstingets jurist för att få det hela utrett.

Moderaternas gruppledare Susanné Wallner ställde en interpellation till Thomas Hägg om upphandling och testprotokoll av tåg, men en majoritet i fullmäktige beslutade att den inte fick ställas eftersom "ämnet inte hör till fullmäktiges handläggning".

Det skedde vid senaste mötet i februari.

– Då kan ju inte Thomas Hägg få ställa en interpellation till mig heller. Jag vill gärna svara på den, men det måsta vara samma sak som gäller åt båda håll, säger Christer Siwertsson.

I morgon, onsdag, hoppas Siwertsson få svar på frågan om Häggs interpellation kommer att behandlas i fullmäktige eller inte.