Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siwertsson (M) fortsätter som oppositionsråd

Christer Siwertsson (M) fortsätter som oppositionsråd när landstinget övergår i Region Jämtland Härjedalen. Formellt fattas beslutet i december.

Annons

Moderaterna blev största borgerliga parti i valet till regionfullmäktige och efter förhandlingar med de andra Allianspartierna står det klart att Moderaterna behåller oppositionsrådsposten. Christer Siwertsson vann partiets provval och fick också flest personkryss i valet. Nu har han nominerats av den moderata landstingsgruppen till att fortsätta som oppositionsråd de närmaste fyra åren.

– Jag är naturligtvis tacksam och ödmjuk för det här förtroendet. Det är ett kvitto på att jag har partiet med mig i det jag gör, säger han.

Förutom Christer Siwertsson kommer Moderaterna att representeras av Susanné Wallner och Jan-Olof Andersson i den kommande regionstyrelsen. Susanné Wallner kommer dessutom att fortsätta som partiets gruppledare i regionfullmäktige.

Efter förhandlingarna mellan de borgerliga partierna står det också klart att Centerpartiet får uppdraget som vice ordförande i den regionala utvecklingsnämnden. Ordförande blir med all sannolikhet Robert Uitto (S).