Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siwertsson (M) fortsätter som oppositionsråd

Christer Siwertsson (M) fortsätter som oppositionsråd när landstinget övergår i Region Jämtland Härjedalen. Formellt fattas beslutet i december.

Annons

Moderaterna blev största borgerliga parti i valet till regionfullmäktige och efter förhandlingar med de andra Allianspartierna står det klart att Moderaterna behåller oppositionsrådsposten. Christer Siwertsson vann partiets provval och fick också flest personkryss i valet. Nu har han nominerats av den moderata landstingsgruppen till att fortsätta som oppositionsråd de närmaste fyra åren.

– Jag är naturligtvis tacksam och ödmjuk för det här förtroendet. Det är ett kvitto på att jag har partiet med mig i det jag gör, säger han.

Förutom Christer Siwertsson kommer Moderaterna att representeras av Susanné Wallner och Jan-Olof Andersson i den kommande regionstyrelsen. Susanné Wallner kommer dessutom att fortsätta som partiets gruppledare i regionfullmäktige.

Efter förhandlingarna mellan de borgerliga partierna står det också klart att Centerpartiet får uppdraget som vice ordförande i den regionala utvecklingsnämnden. Ordförande blir med all sannolikhet Robert Uitto (S).