Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siwertsson (M) kräver svar om tågen

Oppositionsrådet Christer Siwertsson (M) kräver att få veta hur mycket pengar landstinget måste betala in till tågbolaget Transitio.

Annons

I en interpellation till landstingsrådet Robert Uitto (S) vill Siwertsson ha besked om hur mycket pengar som Jämtlands läns landsting ska skjuta till för att tillmötesgå de amerikanska riskkapitalisternas krav på ökad säkerhet i Transitio, som ägs gemensamt av landstingen, regionerna och kollektivtrafikmyndigheterna. Han kräver också att få veta hur mycket pengar som landstinget blivit avkrävda tidigare.

Bakgrunden till interpellationen är tågaffärer som Jämtlands läns landsting och åtta andra landsting gjorde för ett antal år sedan där skatteplanering i USA ingick i affärsupplägget.

Christer Siwertsson skriver att om inget svar ges, med hänvisning till sekretess i affärsuppgörelsen, så vill han också veta hur det kan vara möjligt mot bakgrund av att landstinget är en av finansiärerna till Transitio.