Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siwertsson (M): Lägg ner läkarmottagningen på Skalet

Lägg ner den nyöppnade läkarmottagningen på Vemdalsskalet. Det kräver Christer Siwertsson (M), oppositionsråd i landstinget.

Strax innan jul öppnade landstinget en ny mottagning på Vemdalsskalet. Siwertsson har vid upprepade tillfällen kritiserat satsningen eftersom han ser en risk för att Fjällhälsan, den befolkningsägda hälsocentralen i Hede, konkurreras ut. Nu har han formulerat ett vallöfte kring det här:

– Jag vill lägga ner filialen på Skalet och i stället använda pengarna till att återbesätta en läkartjänst i Torvalla.

Christer Siwertsson anser att en nedläggning på Skalet skulle vara positiv för de boende i Hedeområdet.

– Det skulle säkra Fjällhälsan i Hede där det finns många multisjuka äldre, som är beroende av sjukvården. Turisterna på Skalet kan få hjälp av backläkaren och behöver de något annat kan de få hjälp i Hede, säger han.

I Torvalla finns inte längre någon läkare och hälsocentralen är numera en hälsomottagning. Helst skulle Christer Siwertsson vilja se en alternativ utförare i Torvalla, men ser en återbesatt tjänst hos landstinget som det näst bästa alternativet.