Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siwertsson (M): Lägg ner läkarmottagningen på Skalet

Lägg ner den nyöppnade läkarmottagningen på Vemdalsskalet. Det kräver Christer Siwertsson (M), oppositionsråd i landstinget.

Annons

Strax innan jul öppnade landstinget en ny mottagning på Vemdalsskalet. Siwertsson har vid upprepade tillfällen kritiserat satsningen eftersom han ser en risk för att Fjällhälsan, den befolkningsägda hälsocentralen i Hede, konkurreras ut. Nu har han formulerat ett vallöfte kring det här:

– Jag vill lägga ner filialen på Skalet och i stället använda pengarna till att återbesätta en läkartjänst i Torvalla.

Christer Siwertsson anser att en nedläggning på Skalet skulle vara positiv för de boende i Hedeområdet.

– Det skulle säkra Fjällhälsan i Hede där det finns många multisjuka äldre, som är beroende av sjukvården. Turisterna på Skalet kan få hjälp av backläkaren och behöver de något annat kan de få hjälp i Hede, säger han.

I Torvalla finns inte längre någon läkare och hälsocentralen är numera en hälsomottagning. Helst skulle Christer Siwertsson vilja se en alternativ utförare i Torvalla, men ser en återbesatt tjänst hos landstinget som det näst bästa alternativet.