Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ lovar kortare restid igen

SJ betonar att tidtabellsförsämringen är tillfällig.

– När vi får det nya snabbtåget SJ 3000-tåget så kommer vi att gå tillbaka till i princip den gamla tidtabellen.

Annons

Det säger pressinformatören Sven-Ingvar Håkansson.

Han påminner om SJ:s löfte att det är på sträckan Östersund–Stockholm som SJ 3000-tågen kommer att sättas in allra först.

Det kommer att ske när testkörningarna är klara vilket beräknas ske i början av 2012, någon gång under det första kvartalet.

Skälet till de längre restiderna från 12 december är brist på X 2000-tåg. Därför blir det anslutning från Östersund till första morgontåget från Sundsvall mot Stockholm samtidigt som X 2000-tåget från Stockholm till Sundsvall på eftermiddagen fortsätter mot Östersund.

Sven-Ingvar Håkansson säger att SJ 3000-tågen mellan Östersund och Stockholm kommer att köra inlandssträckan via Ånge och Bollnäs, liksom Intercitytågen.

Han upprepar också tidigare SJ-löften, bland annat från ÖP 2 november, att tågtrafiken västerut från och till Östersund i vinter kommer att vara av samma omfattning som tidigare.

– Vi kör så mycket vi kan när det är högsäsong.