Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ lovar kortare restid igen

SJ betonar att tidtabellsförsämringen är tillfällig.

– När vi får det nya snabbtåget SJ 3000-tåget så kommer vi att gå tillbaka till i princip den gamla tidtabellen.

Det säger pressinformatören Sven-Ingvar Håkansson.

Han påminner om SJ:s löfte att det är på sträckan Östersund–Stockholm som SJ 3000-tågen kommer att sättas in allra först.

Det kommer att ske när testkörningarna är klara vilket beräknas ske i början av 2012, någon gång under det första kvartalet.

Skälet till de längre restiderna från 12 december är brist på X 2000-tåg. Därför blir det anslutning från Östersund till första morgontåget från Sundsvall mot Stockholm samtidigt som X 2000-tåget från Stockholm till Sundsvall på eftermiddagen fortsätter mot Östersund.

Sven-Ingvar Håkansson säger att SJ 3000-tågen mellan Östersund och Stockholm kommer att köra inlandssträckan via Ånge och Bollnäs, liksom Intercitytågen.

Han upprepar också tidigare SJ-löften, bland annat från ÖP 2 november, att tågtrafiken västerut från och till Östersund i vinter kommer att vara av samma omfattning som tidigare.

– Vi kör så mycket vi kan när det är högsäsong.