Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själin klar för landslaget

I slutet av november blev det klart att Calle Själin från Östersunds IK blivit uttagen till Elite Camp U16 i Norrtälje i början av december. Lägret var en språngbräda in i landslagstruppen för en del av spelarna och nu är det klart att Calle Själin är en av dem.

– Vi har sagt att han är en allroundback. Han är bra defensivt, men även offensivt och han är ganska stor så han har en relativt stor räckvidd, som vi tycker är bra, säger Göran Lindblom, assisterande coach för Team 16-laget.

– Han gör ju även poäng framåt, men framför allt är det de defensiva kvalitéerna, fortsätter Göran Lindblom.

Den unge backen är en av de U16-spelare som kommer att spela i den svenska truppen mot Finland i december. De kommer att mötas i tre matcher i Finland under nästa vecka och nästa hållpunkt efter det är två fyranationsturneringar i februari och april. Slutmålet för ungdomsverksamheten i förbundet med bland annat Team 16-laget är att förbereda de unga spelarna för internationellt spel.

– Det är ju första året vi tar ut spelare till ett juniorlandslag. Vi vill att så många som möjligt ska få spela internationell hockey för det är ganska stor skillnad mot den svenska, säger Göran Lindblom.