Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själv är bästa sambon

Böcker
Från singel till självbo
Kicki Biärsjö
Bokförlaget Forum
Normbrytande

Kicki Biersjö är frilansjournalist, coach och författare.

Hon har även valt att leva ensam och i dag kommer boken ”Från singel till självbo – konsten att trivas med sig själv”.

Det är en klassisk självhjälpsbok späckad med exempel från författarens eget liv. En självhjälpsbok fungerar nämligen väldigt dåligt när den inte bygger på egna erfarenheter.

Kicki Biersjö har levt ett helt halvt liv där hon mött frågor som ”När ska du träffa någon då?” och påståenden som ”Men om du bara gick ner lite i vikt skulle du nog träffa någon”.

Sedan bestämde hon sig för att bli självbo i stället för singel. Hon kom fram till att det gick att leva själv och att familjenormen inte var någon garant för lycka.

I och med det beslutet möttes hon av ännu mer misstro.

homosexuell, ofrivilligt barnlös eller om hon inte innerst inne längtade efter en man.

Men nej. Kicki Biersjö beskriver i boken sitt lyckliga liv. Trots att hon ibland sörjer att hon inte fick barn är livet med henne själv tillräckligt.

Det påstås att Regina Lund på ett plan till New York gifte sig med sig själv. Kicki Biersjö lever med sig själv hela tiden, hittar på saker, umgås med sig själv i tanken och tröstar sig själv när hon är ledsen.

I boken rasar hon mot familje- och paridealet, här kallade normopaterna, och deras ofta trångsynta inställning till lycka.

och positiv och har en intressant story.

”Självbo” är queer på ett lättsamt sätt och därför tappar författaren ibland bort sig i alldeles för många tips på hur man tar kontakt med främlingar och hur man njuter av livet.

Mer skarpa formuleringar och jag hade hållit intresset ännu längre. Ändå är det en bok jag redan rekommenderar alla självhjälpsletare jag känner.