Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätteplatser för länslag i stafett

Länslaget räckte inte riktigt till för att nå pallplats när stafetterna avgjordes. Utrikes SK och Åsarna IK lyckades bäst med en varsin sjätteplats.

Förhoppningarna var inte så högt ställda i länsklubbarna när USM avslutades med stafetter. Nu gjordes flera bra prestationer ändå och Gabriella Pålsson, Utrikes SK, visade vägen då hon vann startsträckan för Hammerdalsklubben.

Efter ett starkt jobb slutade sedan Hammerdalsklubben på sjätte plats.

– Det var riktigt roligt att åka, förklarade Gabriella Pålsson som visade stark form inför nästa helg då länets 13- och 14-åringar ska till Ulricehamn för sina riksfinaler.

På killsidan var det Åsarna IK som utmärkte sig mest. Klubben kunde ställa upp med två lag och tog en sjätte respektive fjortonde plats. Även här gavs lagen fina starter då Carl Rotvold växlade som femma, bara sekunder från silverplatsen, och Jesper Persson växlade som sjua ytterligare några sekunder bakom Rotvold.

– Jag tycker att våra åkare gjorde fina prestationer rakt över, berömde tränaren Peter Göransson.

Damstafetten vann nu Kalix före Sollefteå och Älvdalen. På herrsidan var det Ulricehamn som tog förstaplatsen före Sundbyberg och Kalix.