Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöberg aktuell för Sunnanå

Sunnanå kan bli nästa adress för Frida Sjöberg.

– Hon förhandlar med Sunnanå, men vi hoppas ändå kunna behålla henne, säger Ari Timonen i ÖDFF.

Annons

Frida Sjöberg återvände från Sundsvall i fjol och bildade ett vasst anfallspar ihop med Lisa Landin. Landin lämnar dock ÖDFF, kanske för Ope - och Sjöberg är också på väg bort.

Sjöberg för alltså samtal med Sunnanå – som ramlade ur allsvenskan. Skellefteåklubben jagar en ny anfallare och kanske är ÖDFF-spelaren rätt i det avseendet.

ÖDFF – som har tappat åtta vikiga spelare under hösten och vintern – håller som bäst på att fylla luckorna. Klart är att det kommer att bli många förändringar, många nya spelare i truppen.

– Vi jobbar på, säger Timonen, som är sektionsledare i ÖDFF.

Just nu har tränaren Peter Andersson klart med 14 spelare, varav åtta är nyförvärv. Ja, egentligen kan vi säga att det handlar om tio nyförvärv eftersom forwardsduon Rebecca Bill och Marie Stridh inte hann debutera i seriespel förrän de blev långtidsskadade.

Den senaste att skriva på för ÖDFF är Felicia Rindberg från IFK Östersund. Hon får sällskap av två andra IFK-spelare; Laura Danius och Karolina Heidenborn, samt Julia Elvbo från Häggenås.

På förlustsidan finns alltså åtta spelare. Fyra av dessa går till Ope. Det är Ida Högberg, Tove Modin-Brissler, Anna Jonsson och Sandra Nilsson.

Lisa Landin och Åse Perman försvinner också, kanske till Ope.

– Karin Jonasson flyttade till Örebro för studier i höstas och där vet vi inte hur det blir. Matilda Grönlund-Falk är på utlandsresa och Hanna Bäckman ska snart också åka utomlands. Vi får se med dem när de kommer tillbaka om det blir något spel, menar Ari Timonen.

Hur är läget med Heike Lippertz?

– Hon håller på att rehabilitera sig från en armskada i fjol. När hon är tillbaka i Östersund ska vi prata framtid med henne.

Melinda Ingalls är också aktuell för en fortsättning, liksom Michaela Lindberg. Det är dock inte Michele Ramirez.

Fotnot: ÖDFF har klart med fyra nya och utländska spelare: målvakten Nicole McClure, backen Clara Slayton, mittfältaren Olivia Bagnall samt anfallaren Taiwo Adeshigbin.