Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöberg tillbaka i ÖDFF

ÖDFF får förstärkning i kampen om seriesegern i division 1. Anfallaren Frida Sjöberg hämtas hem från Sunnanå.
– Jag känner att jag behöver få spela, säger Frida Sjöberg.

Den 21-åriga anfallaren flyttade inför säsongen till Skellefteå för spel i Elitettan med Sunnanå SK, som åkte ur damallsvenskan i fjol. Men speltiden har minskat mer och mer ju längre säsongen lidit och då Skellefteålaget förstärkt i anfallet med bland annat landslagsmeriterade Madelaine Edlund (som anslutit från konkurslaget Tyresö) fanns risken att speltillfällena skulle vara fortsatt få under hösten.

– Så jag var tvungen att bestämma mig, för fönstret stänger på måndag, säger Frida Sjöberg, som fick frågan av ÖDFF redan i juni.

– Det känns inte som några konstigheter, det handlar om två månader innan säsongen är slut. Jag känner att jag behöver få spela, känna att fotboll är kul, och få lite självförtroende, berättar Sjöberg, som i övrigt haft en bra tid i Sunnanå.

– Jag trivs väldigt bra här, säger hon.

Sju matcher från start och lika många inhopp samt två mål för Sunnanå blev det för Frida i årets Elitettan, där Skellefteålaget är femma, fem poäng från uppflyttning till damallsvenskan.

Nästa vecka går flyttlasset till Östersund, men redan på lördag är hon med i truppen borta mot Korsnäs. Nu ska hon försöka hjälpa ÖDFF i kampen om seriesegern i division 1, och anfallsförstärkning är kanske just vad laget behöver då man gjort femton mål färre än serieledande Täby.

– Det känns som att det är en bra harmoni i laget, och det känns roligt att få bidra när man suttit på bänken. Sen vet jag inte hur jag ligger till, jag är bra tränad men jag vet inte exakt hur matchformen är.

Läs mer om Frida:

Sjöberg lämnar ÖDFF – väljer Sunnanå

Sjöberg provspelar för Umeå

Sjöberg aktuell för Sunnanå

Sjöberg återvänder, Ingalls blir kvar i ÖDFF

Sjöberg lämnar Sundsvall "Jag vill vänta med att säga något"

Hattrick av Frida Sjöberg i ÖDFF:s bortavinst

Frida Sjöberg till landslaget