Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju års fängelse för mordförsöket i Messlingen

Mannen som knivhögg sin chef i Messlingen döms till sju års fängelse för mordförsök.

Annons

Östersunds tingsrätt har nu kommit med sin dom i fallet i Messlingen.

Rätten finner 55-åringen skyldig till mordförsök. Han ska avtjäna sju år i fängelse och han döms också att betala skadestånd med 132 600 kronor till den knivskurne mannen som är i 70-årsåldern.

Det var 29 september som de båda männen kom från den ort i Gävleborgs län där de bor, till stugan i Messlingen där de skulle arbeta.

Efter visst alkoholintag gick de till sängs.

På natten vaknade den äldre mannen av att 55-åringen satt grensle över honom och börja hugga med kniv mot buken. Den äldre mannen lyckades avvärja att några hugg men inte alla tog i magen. I anfallet fick han sårskador på bägge händerna och en stickskada i buken.

I fritidshuset fann polisen en blodig kniv som Statens Kriminaltekniska Laboratorium undersökt och kommit fram till att blodet mycket troligt kommer från den knivskurne.

Rätten finner det ställt utom tvivel att 55-åringen anfallit den äldre mannen och att denne löpte stor fara att dö av angreppet.

55-åringen har få minnesbilder av det som hände, men tidigt redan i polisbilen när han blev hämtad uppgav han för polisen att han knivskurit sin chef.

55-åringen har suttit häktad sedan i oktober och han ska bli kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

LÄS MER:

Ledare Var är polisen? Det är inte grannens uppgift att stoppa boven

Granskning: Poliserna blir fler – men inte i glesbygden

Tidigare artiklar:

Polisen: "Har aldrig hört om något liknande"

Polisen skickade 25-åring till pågående knivdrama

Häktad efter misstänkt mordförsök

Anhållen efter mordförsök

Mordförsök i Härjedalen