Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju våningar, men bara sex syns

Nya Centralpalatset ska omfatta sju våningar, men bara sex kommer att synas över mark.

Just nu pågår iordningsställande av källarplanet längs Prästgatan.

– Väggar och bjälklag monteras på källarvåningen så att vi når upp till gatuplanet. Det arbetet ska vara färdigt i månadsskiftet april - maj, säger Ulf Lindström, projektchef på Skanska i Östersund.

Ett tio-tal personer finns på plats, alla med olika färg på hjälmarna. De med vita hjälmar är arbetsledare, de blåa hjälmarna bärs av de fullt utbildade snickarna. Och de med röda hjälmar är lärlingar. Alla samsas i den grop som snart ska rymma ett sju våningar högt hus.

– Från gatuplanet och uppåt blir det sen ett så kallat prefab-montage. Vi bygger våningar och stommar i betong. Vi byggde ju även höghuset i Valhall och där restes väggarna med fönster först, därefter innanmätet. Här blir det tvärt om. Efter det att våningsplan och stommarna är på plats kommer väggar, fönster och tak att monteras.

Totalt blir det sju våningar, sex över mark där två av våningarna ska rymma affärer och de övriga fyra ska rymma bostäder.