Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuk Olsson missar Lillehammer

Johan Olsson, Åsarna, stod över premiären i Kuusamo och siktade in sig på helgens världscuptävlingar i norska Lillehammer. Men nu är han sjuk och årspremiären i VC dröjer.

Decembersjukan har slagit till mot Johan Olsson. En förkylning gör att skidstjärnan missar världscupens minitour i Lillehammer.

– December brukar vara en urusel månad för mig, säger Olsson till TT.

Just tillbaka efter en förkylning vann Johan Olsson det klassiska loppet i Sverigepremiären i Bruksvallarna. Han avstod världscuppremiären i finska Ruka den gångna helgen för att inte gå på för hårt i säsongsöppningen.

På onsdagen kände Olsson att det inte skulle bli något tävlande i Lillehammer heller.

– Jag har ont i halsen och är rosslig i luftrören, säger han från hemmet i Sundsvall.

I Olssons planer inför VM i Falun ligger mastiga Tour de Ski just efter nyår. Dessförinnan är det världscuplopp i Davos 13–14 december och La Clusaz helgen efter.

– Davos är den tävling som jag sett fram mot mest före VM. Men ska jag köra en klassisk tremil på hög höjd så måste jag vara frisk senast nu till helgen.

I Olssons ursprungsplan låg Tour de Ski som hans säsongsöppning för att få en komprimerad säsong.

– Men nu blir det ändå mindre marginaler att spela med.

– Och jag hade velat köra den klassiska jaktstarten i Lillehammer. Det var en viktig förberedelse för femmilen i VM. Det är bra tempo i jaktstarter och bra att få tävla man mot man, säger den regerande femmilsvärldsmästaren.