Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukgymnast kritiseras för att ha gjort cancersjuk sämre – visste inte om diagnosen

Inspektionen för Vård och omsorg (IVO) kritiserar en sjukgymnast i länet för att han inte kontrollerade en patients sjukdomshistoria innan han påbörjade en behandling. Händelsen inträffade i september 2016.

Patienten sökte vård hos sjukgymnast på grund av smärta i ryggen. Senare visade det sig att patientens besvär orsakades av en cancertumör i en bröstkota. Enligt patientens anmälan försämrades patientens tillstånd påtagligt av behandlingen hos sjukgymnasten, med ökade domningar i benen och tårna.

Nu kritiseras sjukgymnasten av IVO för bristfällig bedömning inför behandlingen och för behandlingen av patientens symtom.

Efter händelsen anmälde Region Jämtland Härjedalen dessutom händelsen enligt lex Maria. Efter detta bedömde IVO att regionen vidtagit och planerar att vidta åtgärder för att hindra att något liknande händer igen.