Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhemmet drabbas hårt vid personalreducering

Socialförvaltningens besparingsåtgärder kommer att slå hårt mot personalen på sjukhemmet i Sveg. 18,71 årsarbeten av de 47,4 som plockas bort ska tas där. Detta innebär att omkring 25 tjänster kan komma att dras in bara på sjukhemmet.

Enligt de förhandlingar som hittills har genomförts för att omstrukturera äldreomsorgen i Härjedalen har bara arbetsgivaren, socialnämnden, lagt fram sitt åtgärdspaket. I protokollet finns ingen notering om att de fackliga företrädarna för Kommunal motsatt sig besparingarna som ska tas i personalstyrkan. Noterbart är även att arbetsgivaren enbart hänvisar reduceringarna till minskade ekonomiska ramar för äldreomsorgen, ingenting nämns om att antalet äldre minskar.

Kommunen har satt full fart på arbetet för att kunna genomföra nedskärningarna. Dialoger ska föras på varje arbetsplats om reduceringarna. Dessa ska föras mellan enhetschef, skyddsombud och personalrepresentanter och vara rapporterade redan 10 mars. Riskanalyser ska också göras och enligt förhandlingen mellan fack och arbetsgivare ska detta vara klart 18 mars för att MBL-förhandlingar åter ska kunna upptas 26 mars. Därefter vidtar arbetet med att, utifrån aktuella turordningslistor, få överblick av den totala övertaligheten.