Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuksköterskan går på knäna

Sjuksköterskan ska hinna främja, förebygga, bota och lindra. Sjuksköterskan går på knäna.

När sjuksköterskan bevisat sig kunna gå på knäna vill Jämtlands läns landsting (JLL) se om hen även klarar att åla sig fram.

Det är april. Sjuksköterskan vet inte om hen kommer beviljas sammanhängande sommarsemester.

Det främjar inte patientsäkerheten att under sommarmånaderna hänvisa till annan avdelning när den ena skär ner på vårdplatser, eller att låta en sjuksköterska göra två sjuksköterskors jobb. Detta på grund av nedskärningar som grundar i personalbrist, för att JLL inte attraherar sommarvikarier, till följd av dumdristigt snåla erbjudanden.

JLL kan tyckas vara skyldiga, om inte sjuksköterskan så patienten, att tänka långsiktigt för en gångs skull. Värna om och belöna den sjuksköterska som är trygg på arbetsplatsen i stället för att fylla platsbanken med efterlysningar om bemanningssjuksköterska som vare sig kan patientgrupperna, rutinerna eller journalsystemen.

Det bör rimligtvis vara ett bättre sätt att investera i en god och säker framtida vård inom landstinget.

RN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel