Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuksköterskornas förslag för att lösa bemanningsproblemet

Högre lön och bättre arbetstider skulle göra att fler sjuksköterskor stannar på barnkliniken. Det är de viktigaste delarna av barnsjuksköterskornas förslag för att förbättra bemanningsläget.

Som det är nu är ingångslönen för låg och skillnaden mellan lönen för en nyutexaminerad sjuksköterska och lönen hos de som jobbat länge är för liten. Dessutom lönar det sig dåligt att vidareutbilda sig till specialist.

– Man måste locka folk till att utbilda sig till sjuksköterska. Lönen är en viktig del och man måste ha en bra löneutveckling. Som det är nu ska man ta på sig mer och mer, men man får varken tid eller pengar. Arbetstiderna är också viktiga, säger Helén Wikstrand.

I personalen finns ett stort missnöje med att Region Jämtland Härjedalen lägger stora summor på hyrpersonal samtidigt som de anser att lönerna är för låga hos de fast anställda medarbetarna.

– Varför lägger de inte på några tusen på lönen till de fast anställda i stället för att lägga det på stafettsjuksköterskor?, säger Anna Bernholm, som själv jobbar i Norge då och då.

– Det finns ju pengar, men de används fel. Det finns ingen rim och reson, säger Carina Bodén.

Vid ett möte på onsdagen fick personalen besked att barnsjuksköterskorna på kliniken ska få ett tillägg på 1 500 kronor i månaden från och med april. Men det är en tillfällig bonus under ett år och eftersom den inte ingår i grundlönen är den inte pensionsgrundande. Barnsjuksköterskorna som ÖP träffade ser inte det här som lösningen på problemet. Inte heller Region JH:S "sommarpaket" imponerar på barnsjuksköterskorna. Erbjudandet från arbetsgivaren innebär extra betalt och/eller ledighet för den som flyttar sin semester.

– Det är ett hån. Vad är det som är så unikt med vår yrkesroll att vi inte behöver semester på sommaren, som alla andra människor?, säger Carina Bodén.

Sjuksköterskorna på barnkliniken har några förslag som de anser skulle lösa många problem om de genomförs:

• Inrätta nattjänster där 75 procents tjänst ger heltidslön.

• Specialiserade sjuksköterskor får ingångslön på 30 000 kronor.

• Bättre löneutveckling.

Läs mer:

Regionen vill sälja 400 lägenheter

Vänstern emot och MP för en försäljning av Region Jämtland Härjedalens bostäder

Region JH planerar att låna 300 miljoner kronor