Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuksköterskornas löner måste höjas

Sjuksköterskornas löner i Jämtlands läns landsting måste höjas. Det kommer den politiska majoriteten att föreslå nästa vecka.

– Personalen är landstingets viktigaste resurs. Trots att landstingets ekonomi är fortsatt ansträngd så kommer vi att satsa mer på personalen. Men det handlar inte enbart om lön utan också arbetsmiljö och möjligheter att vidareutbilda sig för att kunna utvecklas i arbetet, säger Harriet Jorderud (S), landstingsråd, i ett pressmeddelande.

Den politiska majoriteten i landstinget (S, V och MP) konstaterar att lönerna släpar efter för sjuksköterskorna jämfört med i övriga landet och att det behövs åtgärder för att klara framtida rekryteringar. Majoriteten kommer också inom kort att lägga förslag som ska förbättra arbetsmiljön.

– Många yrkesgrupper i vårt landsting är centrala för att vården skall vara trygg och våra tre partier har tagit initiativ i personalpolitiska utskottet för att se över förbättringar som inte enbart handlar om lön, utan också arbetsmiljö och fortbildning för våra viktiga yrkesgrupper, säger Bengt Bergqvist (S), utskottets ordförande, i pressmeddelandet.