Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukstuga när Jämtland föll igen

En bra period räckte inte.

Ett brandskattat Jämtland tappade tredje raka matchen.

– Det blev stirrigt, säger Dennis Cooper efter förlust mot Luleå Stars, 53–57.

Skadelistan hos Jämtlands damer växte på sig betydligt under lördagsmatchen.
Redan på förhand var amerikanska nyckelspelaren Tanisha Woodard uträknad. Efter en hjärnskakning under träningsveckan var inte hon redo för spel.
Under matchen mot Luleå Stars föll ytterligare två namn bort. Sara G Karlsson kolliderade med egen spelare under egen korg och tvingades kliva av.
Hon fick se resten av matchen från sidan, med en lindad fot i högläge.
Några minuter senare bröt Olivia Björk näsbenet och hade spelat färdigt.
– Det hände mycket där ett tag. Förhoppningsvis är det ingen fara med de två tjejerna. Jag jobbar med dem båda på basketgymnasiet och det är duktiga unga tjejer, säger Tanisha Woodard, som var ombytt på bänken utan att spela.
– Vi kunde verkligen ha vunnit den här matchen. Vi gjorde ett mycket bättre jobb i andra halvlek, säger hon.
Visst var det så. Jämtland gjorde ett undermåligt jobb i offensiven i de tre första perioderna, och speciellt i första halvlek. Jämtland hade klena 17 poäng framåt i paus, och 29 efter tre perioder.
Trots det kom Jämtland tillbaka och hade chans att vinna matchen. I slutminuterna var det bara två poäng som skiljde lagen åt, men klockan och säkert straffskytte säkrade Luleåsegern, 53–57.
– Skadorna tog lite fokus från oss, åtminstone i första halvlek. Synd att vi inte riktigt kan hålla fokus på att lägga i bollen. Det blev stirrigt, säger Jämtlands coach Dennis Cooper.
Hemmalaget sköt under 30 procent och förlorade returtagningen med 13, vilket är mycket svåra förutsättningar att vinna matcher med.
Plustecken till Frida Joelsson, som jobbade åt sig tio returer och stal sju bollar utöver sju poäng.