Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukvården vädjar till lokala företagare om hjälp med skyddsutrustning

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

På grund av brist på skyddsutrustning ber nu Region Jämtland Härjedalen lokala företagare om hjälp med skyddsutrustning.
– Bristen på skyddsutrustning är inget som finns bara hos oss utan den är ett faktum i hela världen just nu, säger regiondirektör Hans Svensson i ett pressmeddelande.

Östersunds kommun vände sig för ett par dagar sedan till privatpersoner och företagare om hjälp med att få fram skyddsutrustning till vården. Nu gör regionen samma sak och ber företagare om att bidra med skyddsutrustning.

Via regionjh.se/hjalpvarden kan företagare som har skyddsutrustning och vill hjälpa till beskriva sina produkter.

– Vi gör inte avkall på kvalitetskraven utan vårdens medarbetare ska känna sig trygga i att den skyddsutrustning de använder ger ett fullgott skydd. Alla som vill bistå med material uppmanas att använda denna kontaktväg och inte lämna in varor direkt till sjukhus- eller vårdentréer. Det underlättar för oss att ta emot och distribuera varor på ett bra och säkert sätt för vår personal, säger Hans Svensson i pressmeddelandet.

Enligt Anders Byström, regional utvecklingsdirektör, finns det goda exempel på hur tillverkare på andra håll i landet ställt om sin produktion för att bistå vården. Han hoppas nu på samma hjälp här i länet.

– Vi hoppas att detta kan innebära en win-win-situation för hälso- och sjukvården och våra lokala företagare som tydligt känner av effekten av det läge som vi befinner oss i, säger han i pressmeddelande.