Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska du rösta i valet till Europaparlamentet?

/
  • Annika Norlin, 31, Stockholm:
– Det är klart jag ska rösta. Det finns inget jag tycker värre om än folk som gnäller utan att göra sitt för att påverka. Alltså: om man bara gör sitt och röstar är det frikort på att gnälla hur mycket man vill sedan.
  • Kim Anderzon, Lindholmen, Stockholm:
– Ja, absolut. Det hoppas jag att alla röstberättigade personer gör, det är en viktig demokratisk handling och rättighet. Även en gräsrot kan påverka. Samtidigt hoppas jag att alla röstar som jag, på Gudrun Schyman. Vi behöver en klok kvinna i Bryssel.
  • Jörn Svensson, 73 år, Östersund:
– Ja, jag har redan förhandsröstat. Folk kan ju gissa på vilka. Den allmänna rösträtten har krävt en lång och bitter kamp för att uppnås. Därför ska den användas.
  • Ewert Ljusberg, 64 år, Hällekis:
– Nej, jag kan inte. Jag är i Östersund två veckor nu och jag glömde mitt kort hemma i Hällekis. Annars skulle jag ha röstat på ”sit down-komikern” Jesper Odelberg.
  • Margareta Winberg, 61 år, Östersund:

– Ja det är klart. Jag har redan förhandsröstat, på socialdemokraterna. Jag har kryssat Anna Hedh. Det gjorde jag förra gången också. Då stod hon på 31:a plats, var förstanamn på baksidan, och kryssades in. Hon är en kritisk EU-röst i Bryssel, det passar mig.
  • Rolf Lassgård, 54 år, Gävle:
– Det har jag inte bestämt än. Det känns väldigt dubbelt. Det är diffust och långt bort allting, samtidigt som det är en demokratisk process att rösta.
  • Susanne Gunnarsson, 45 år, Funäsdalen:
– Ja, jag har redan röstat eftersom jag är borta på världscupen i kanot i Ungern. Det är tävlingar fredag, lördag och söndag med fler än 25 000 åskådare. Det är viktigt att man röstar, för att man ska ha något att säga till om.
  • Thomas Wassberg, 53 år, Åsarna:
– Jag har inte bestämt mig. Jag vet inte vilka jag ska rösta på, för jag har inte satt mig in i problematiken. Förmodligen bestämmer jag mig på valdagen.
  • Anna Carin Olofsson Zidek, 36 år, Lillhärdal:
– Nej, tyvärr kommer jag inte att göra det. Jag känner att jag inte har haft tid att sätta mig in i det här, jag har inte hunnit med att förtidsrösta och på söndag åker jag till Tyskland, på landslagsläger.
  • Helena Jonsson, 24 år, Östersund:
– Ja, det har jag tänkt göra. Det är klart att man ska utnyttja att man faktiskt har rösträtt. Men jag har inte helt bestämt mig för vilket parti jag ska rösta på.

ÖP har frågat en mängd kända jämtar om de kommer att rösta eller inte i valet.

Annons

Klicka på bildextra för att få svaren.

Mer läsning

Annons