Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska lodjursjakten i Jämtlands län förlängas?

att det bara är Jägarförbundet som kräver mer och mer avskjutning av våra rovdjur. Till och med oftare än vad samerna vill och då ska man betänka att de om några har all anledning att kräva avskjutning.

Det är så fruktansvärt osmakligt av förbundet, där allt går ut på troféjakt när det handlar om rovdjuren. Alla de som skjutit lodjur nu som jag har hört, skryter om hur häftigt det är.

Tycker det är tragiskt och jag skäms som jägare!

Jägareförbundet kräver mer och mer avskjutning av våra rovdjur? Svaret är att vi aldrig under modern tid haft större rovdjursstammar än vad vi har i Sverige i dag. Inte nog med att rovdjuren ökar, vi har även under denna tid haft jakt på både björn och lo och ändå ökar stammarna rejält. Det är detta vi jägare kallar för viltförvaltning och skillnaden mellan oss jägare och många rovdjursälskare är att vi även i fortsättningen vill se livskraftiga klövviltsstammar.