Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska ÖP publicera namn på de misstänkta i miljonbedrägeriet?

I går skrev Öp om miljonbedrägeriet på Östersunds-Tidningar. En numera avskedad anställd har lurat företaget på miljonbelopp med hjälp av falska fakturor. Här några kommentarer från OP.se.

Annons

att ÖP inte upptäckte detta själva utan först via tips från Ralph Rentzsch som man behandlat så illa. Att inga utomstående drabbats är väl inte helt sant, annonspriserna kanske har ökat när intäkterna minskat på grund av bedrägeriet. Publicera namn på de misstänkta det är väl av allmänintresse?

inte av allmänintresse att publicera namnen på de inblandade i bedrägerierna mot Östersunds-Tidningar.

ÖP hanterar den här händelsen precis som andra kriminalfall, det vill säga brottsmisstänkta namnges inte. De undantag som görs är i väldigt speciella fall. Här rör det sig inte på något sätt om offentliga personer.

av ÖP:s vd – klart sådant här ska leda till omedelbart avsked.

Men de där företagarna som varit med på hela bluffen... hoppas att de också får ett kännbart straff.

– blir intressant att se vad det leder till men tur att det rotas runt ordentligt. Sånt här finns i många branscher. För en gång skull också något bra av Ralph Rentzsch …

var den som avslöjade detta måste ju vara som grädde på moset … efter ÖP:s anklagelser mot honom!