Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vässa arrangemanget till nästa år

Inget annat än en klockren succé.

– Det ligger en fantastisk organisation bakom den här succén. Alla har ställt upp på ett otroligt sätt, sa Bob Huzell, VD för STCC.

Annons

När han fick lägga ut texten ytterligare så bredde han på.

– Östersund är ju sedan tidigare känt för hela Sverige som en utmärkt evenemangsstad. Nu har man visat att man till och med kan hantera motorsport som kan vara ganska krångligt med sin säkerhet, regler och så vidare, sa Huzell.

Den under den senaste tiden hårt belastade projektledaren i Airport Race, Micke Jonsson, var minst lika nöjd som Huzell när sista bilen gått i mål.

– Vi vet ju att det är ett motorintresserat län och vi vet att det finns en törst efter banracing. Vi trodde ju och hoppades på det här gensvaret, men man vet ju aldrig. Nu fick vi ett rejält kvitto på att verkligen är möjligt att få en stor publik att komma, och det känns jätteskönt, sa Jonsson och fyllde i.

– Det är lättnad och glädje och en väldig blandning av känslor så här direkt efteråt. Jag är väl den som har jobbat längst operativt med det här för att logistiken att fungera. Det är naturligtvis en rejäl lättnad att stå här och konstatera att det i stort sett blev som vi hoppades, sa Jonsson.

Och Micke Jonsson och kompani blickar redan framåt mot nästa års tävling för att kunna vässa arrangemanget ytterligare.

– Första året finns det naturligtvis en del barnsjukdomar och det händer ju mycket bakom kulisserna. Det finns en hel del saker som måste åtgärdas till nästa år, men som tur är kan vi konstatera att det mestadels handlar om små detaljer.

– Vi får se hur många det var som kom av nyhetens behag och ren nyfikenhet. Samtidigt måste vi försöka hitta nya grepp och utveckla konceptet ytterligare för att locka samma antal, och eventuellt nya besökare till nästa år. Men det viktigaste vi tar med oss är att vi verkligen klarade av det här med beröm godkänt.