Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vi avskaffa sexköpslagen?

I går berättade ÖP om Hanna Wagenius, 20, från Bruksvallarna, som vid Centerns ungdomsförbunds stämma fick igenom en motion om att avskaffa sexköpslagen och tänker nu ta strid i den frågan även i moderpartiet. Läsarna på OP:se reagerade och fick svar av Hanna Wagenius.

Man kan undra vilken dold agenda Cuf har för detta ställningstagande. Prostitution är och förblir en förnedrings”industri” för både säljare och köpare. Ni kan inte inbilla mig att det stora flertalet av dem som utnyttjas gör det av egen fri vilja, lika lite som någon väljer att bli utslagen!

en juridikstuderande som ironiskt nog inte har koll på lagstiftningen och inte heller har läst förarbetena.

Jag hoppas att kvinnan ifråga är felciterad: ”För mig handlar det här om individens fria val och rätten till den egna kroppen. Vi kan inte lagstifta om vem man ska ha sex med”. Hon har alltså bland annat missat att lagen straffar köparen, inte säljaren.

Hon har heller inte förstått att inte mycket skiljer köparen från forna tiders slavhandlare. Det är kroppar som säljs, värderas och köps – inte kärlek, även om många köpare nog vill tro det.

Prostitution är till för ynkliga män (och några få kvinnor) som visar att de har makt genom att köpa det de inte kan få på samma sätt som alla andra. De som påstår något annat tillhör torskarna, hallickarna, är för dåligt pålästa eller försöker försköna det de håller på med.

Tro tusan att kvinnorna som säljer sina kroppar ibland försöker hävda att de har makt över köparen eller att de gör det av fri vilja, det kallas försvarsmekanism!

missat att det är köpet som lagen förbjuder. Kriminaliseringen drabbar dock även säljaren, den tvingar sexhandeln under jord och gör att sexsäljare är hänvisade till kriminella nätverk och organiserad brottslighet för att kunna söka hjälp och skydd.

Det är också väldigt tråkigt att du i ett svep omyndigförklarar alla sexsäljare. Varför man har sex måste vara upp till var och en, och att försöka säga att de inte vet sitt eget bästa, det är banne mig en obehaglig människosyn.

Ja, det finns många som tvingas och som befinner sig i svåra situationer, men dessa hjälps verkligen inte av en lag som förbjuder sexköp och trycker branschen under jord.