Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vi dö så fort som möjligt?

I dagens Sverige är pensionären en belastning för regeringsmakten oavsett om det är en röd eller blå regering.

Det mest motbjudande är föraktet mot äldre människor, den iskalla attityd och diskriminering som ofta drabbar pensionärer från makthavare.

Jag blev påmind om föraktet när jag såg ett tv-program om olika länders syn på åldrandet och pensionärer. För Sveriges del visades några klipp på Per Nuder (S) när han ondgjorde sig över det stora "fläskberget 40-talisterna" som skulle knäcka det svenska pensionssystemet.

Nästa steg i analysen var Maud Olofsson (C) som förklarade varför pensionärer skulle betala en högre skatt; de har lägre utgifter, ingen utgift för barnpassning, de behöver inga dyra kläder när de inte jobbar och de kan leva billigt. Det var hennes svar på skatteorättvisan.

Statsministerns största bekymmer är att vi lever allt längre och det belastar pensionssystemet.

I dagens Sverige får många pensionärer en känsla av att det är bäst att dö så fort som möjligt efter 65 års ålder, då gör man den sista insatsen utan att belasta den gemensamma pensionskassan.

Vi jobbade i 50 år utan arbetslinje eller jobbskatteavdrag. När ska de etablerade partierna bli medveten om att vi är 1,8 miljoner pensionärer med rösträtt?

Alla partier är medvetna om den orättvisa beskattningen efter 2006 års val, men vilket parti är beredd att rätta till skatteklyftan för gott?

Eller kommer höstens val att avgöras av missnöjesröstande som kan skapa en stor oreda i bildandet av en ny regering?

Bengt Forsberg

Torvalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel