Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vi skydda alla stränder i länet?

I går berättade ÖP om Sune och Birgitta Johansson som fick nej av regeringen när de ville bygga fritidshus vid stranden i Offne. Exploateringen hindrar friluftslivet, menar regeringen.
– För att få en inflyttning så måste vi få möjlighet att använda stränderna som lockbete, säger Sune Johansson.
Läsare på OP.se kommenterar:

det inte med fritidshus för att få människor att flytta till Offne eller andra byar i Svedala. Politiken är solklar, avveckla landsbygden. Dessutom gäller strandskyddslagen för de allra flesta (utom de som har gräsligt med pengar). Och en fritidsby vid stranden ser inte klokt ut tycker jag.

Samtidigt är det så att om ni får bygga så bör även andra få bygga och då är det ju liksom lite kört i längden. Min åsikt är den att då regeringen verkligen gör slag i saken och uttrycker deras vilja (att avfolka) så borde det vara fritt fram för de som bor kvar att bygga var de vill.

över att det finns människor som inte ger upp, även om det är regeringen man har mot sig! Att man dessutom kämpar mot avbefolkningen och försöker vända trenden är helt underbart. Kan vi inte ta bort den förbannade jantelagen, och uppmuntra entreprenörer, kreatörer och innovatörer, i stället för att se till likheten (om de får bygga, så ska alla få bygga) visst blir det mera jobb att hålla reda på avtal och regler om vi böjer och bänder lite på de, men va f-n, spelar det för roll om det kommer något positivt ur det?

Att sedan argumentet att det skulle vara störande för frilufslivet i Offne med en stugby vid stranden är ju riktig humor, det som är störande är att det inte kommer till användning.

inte att våra stränder ska bebyggas, de ska kunna användas även av oss som inte har ”höga bonuslöner” men ok om det måste byggas av någon anledning då får man banne mig finna sig i att vi andra traskar över deras tomter, har med oss våra hundar, använder deras tomter och bryggor som våra, med oinskränkt allemansrätt och totalförbud mot avspärrningar, staket med mera.

Fick själv en rejäl utskällning när jag klev över ett staketoch plockade blåbär vid Ottsjöns strand en gång. Då var jag ung och rädd och bad om ursäkt, i dag är jag gammal erfaren kärring och hade antagligen sparkat utskällaren i aschulet! Om inte folk vill flytta eller komma hit för att de inte får bygga hus på våra stränder då kan de stanna där de är.