Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vi vänta sex timmar på bussen?

Vi som bor efter sträckan Järpen-Trångsviken har under måndag-fredag haft minst fyra möjligheter att ta bussen till Östersund under förmiddagen och lika många under eftermiddagen. De flesta turerna är nu indragna och det går två turer på morgonen och en på eftermiddagen.

De senaste morgonturen kommer till Östersund klockan 07.50. Affärerna öppnar kl 10.00. En buss kommer till Östersund kl 14.20. Den första bussen åter till Järpen går till kl 16.20.

Många av oss som åker på dagtid är pensionärer som har Årskort Senior. Det skulle vi köpa för att vi inte skulle behöva köra bil så mycket. Vi besöker ofta lasarettet där vi har besökstid tidigast från kl 09.00.

Jag har många gånger åkt 08.50-bussen från Mattmar. Den måste ofta dubbleras efter Nälden, eftersom den blir fullbelagd. Den turen är indragen.

Ni som bestämmer, hur har ni tänkt? Ska vi vistas i Östersund i drygt två timmar i väntan på att affärerna öppnar? Om vårt ärende inte hinner genomföras inom två timmar på eftermiddagen, ska vi då vistas i Östersund i minst åtta timmar? Ska vi sitta på lasarettet i minst en timma för att invänta besökstiden och därefter vänta där i minst sex timmar innan vi kan ta bussen hem igen?

På min fråga till Länstrafiken får jag veta att det är bara pensionärer och arbetslediga som åker buss på dagtid. Men, var det inte det som var meningen?

Jag får också veta att det går bra att ta tåget. Ja, det går bra om man bor i Mörsil och västerut! Men vi som bor öster om Mörsil då?

Vi som har löst Seniorernas årskort, återlöser Länstrafiken det eftersom vi nu inte kan nyttja det?

Jag ställer mina frågor till Länstrafikens ordförande, Thomas Hägg som bor i Mörsil. Han borde därför vara insatt i problemet.

Mattmarbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel