Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad pojke avled - polisen utreder brott

En nioårig pojke hittades svårt skadad utomhus i centrala Kramfors i fredags och avled senare av sina skador. Polisen har inte kunnat fastställa vad som hänt pojken, men man misstänker att han blivit påkörd.

Annons

Larmet kom till polisen 12:52 i fredags. Den som larmat hade hittat pojken på parkeringen mellan gallerian och vårdcentralen i Kramfors. Polisen har sedan söndagsförmiddagen vädjat om iakttagelser i samband med händelsen, men man är intresserad av att komma i kontakt med fler vittnen.

Läs mer: Person påkörd i centrum

Pojken, som var hemmahörande i Kramfors, fördes först till Sollefteå sjukhus men flyttades till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han senare avled.

Polisen har arbetat med ärendet under helgen men har inte kunnat fastställa vad som hänt pojken. Omständigheterna är enligt polisen oklara. Men ett av polisens huvudspår är dock att han blivit påkörd. Man misstänker i nuläget inte att någon med uppsåt kört på pojken.

- Våra teorier om att pojken har blivit påkörd har stärkts under helgen. Det kan vara någon som inte märkt att den kört på pojken, kanske ett större fordon. Det var mycket snö och dåligt väder i fredags, säger Öhman.

Polisen söker efter vittnen till händelsen. Man gick på söndagsförmiddagen ut och sa att man var mycket intresserade av att komma i kontakt med en kvinna som enligt vittnesuppgifter var den som först hittade pojken. Kvinna hade lämnat platsen när polisen kom dit. På söndagseftermiddagen hade polisen kommit i kontakt med henne, men var som sades av henne kan polisen inte säga.

Även andra vittnesuppgifter är intressanta för polisen.

- Generellt är vi intresserade av personer som befann sig på parkeringen med bil mellan 12:30 och 12:50 på fredagen.

Fram 22-tiden på söndagskvällen hade polisen fått in några sporadiska tips. Men inget som fört utredningen vidare. Men man vädjar fortsatt om alla iakttagelser som kan leda utredningen framåt. Det är ett svårjobbat och ovanligt fall, enligt polisen.

- Vi tar nya tag i morgon (läs; måndag). Ärendet kommer att vara högt prioriterat då, säger Öhman.

Vet du mer? Kontakta polisen på telefon 11414 eller på mail: tips.vasternorrland@polisen.se

Läs mer på Allehanda.se