Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Posa avstängd för doping

Per-Olov ”Posa” Serenius har tvingats få sin skadade vänsterhand gipsad. Därmed kan han inte köra säsongens två sista VM-tävlingar i Berlin och Assen, skriver Racemcsport.com. Serenius hade dock inte fått köra tävlingarna ändå, för han har blivit avstängd i en och en halv vecka för brott mot dopingreglerna. Vid lag-VM-tävlingar i februari lämnade Serenius ett urinprov med spår av hydrochlorothiazide. Per-Olov Serenius säger att ämnet kommer från en blodtrycksmedicin som han äter.

– Ingen har reagerat på det tidigare, men nu fick jag ett meddelande om att medicinen innehåller en substans som döljer doping, säger han till Aftonbladet.

Det internationella motorcykelförbundet FIM menar dock att Serenius saknar ett intyg som ger honom dispens att ta medicinen och samtidigt tävla. (TT)