Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadade kvinnan flyttad till hemsjukhuset

Den kvinna som skadades vid en gondololycka i Åre flyttades under fredagen till sitt hemsjukhus. Samtidigt har ärendet lämnats till åklagare för eventuellt åtal.

Enligt den bulletin som Östersunds sjukhus gett är kvinnans tillstånd, efter att ha legat i respirator, numera efter omständigheterna gott vilket innebär att hon förs över till ett sjukhuset i den ort hon kommer ifrån.

Polisen har inte hört henne ännu, men man ser inget hinder i att hon förflyttas eftersom hon lika gärna kan höras på telefon.

– Kvinnan är illa skuren i ansiktet så jag misstänker att hon fortfarande har det jobbigt att prata, säger polisens förundersökningsledare Agneta Brovinius.

Hon har kontaktat åklagarkammaren för att höra om man där vill ta över utredningen men har det inte kommit något svar därifrån.

– Eftersom det här kan bli frågan om en företagsbot måste ärendet över till åklagarna. De har nog inte hunnit gå igenom det ännu, säger Agneta Brovinius