Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadebekymmer för Trångsviken

Krokoms flaggskepp Trångsvikens IF får rikta in sig på endagars-loppen under St Olavsloppet. Skadebekymmer, både på herr- och damsidan, gör att föreningen inte har tillräckligt många löpare för hela sträckan.

Anrika Trångsviken har varit Jämtlands främsta löparhopp under de senaste årens St Olavslopp. I år är det dock två decimerade lag på dam- och herrsidan som ställer upp. Bortfallet av löpare gör att herrlaget ställer upp i tävlingens två sista sträckor medan damlaget endast ställer upp i den sista, mellan Åre-Östersund.

– Vi i trångsviken IF har haft bortfall i sista stund på två-tre löpare, som i slutändan gör att vi inte kan tävla alla fyra dagar. Så vi tog det beslutet i söndags, att vi ställer upp två dagar, fredag och lördag, säger Claes Lundin, ledare för herrlaget och påtänkt löpare innan en förkylning stoppade honom. Övriga påtänkta löpare som inte kan ställa upp är David Nordkvist, fotskada, och August Nilsson, infektionsproblem.

Likväl siktar laget på att matcha och konkurrera med de norska lagen på de sträckor de springer tillsammans, även om det sker utom tävlan.

– Vi ska kunna stressa dem lite under fredagen och lördagen. Vi startar i samma grupp så vi kommer vara med och kämpa dag för dag, säger Lundin.

Damlaget som startar och avslutar in resa på lördagen, kommer till start med bland annat skidtalangerna Hedda Bångman och Lovisa Norén.

Trots årets bakslag ser framtiden ljus ut för föreningen.

– Vi har en växande ungdomsverksamhet. Vi är många som är motiverade för framtiden, St Olavsloppet kommer att fortsätta vara högprioriterat, vår vision är att tävla i klubb-klassen och även slåss om pallplaceringar, säger Lundin