Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadeförföljde Arvid Sandin fortsätter att imponera

Arvid Sandin utmärkte sig och stod för flera högklassiga resultat vid Brunflo Open.
– Det var topp-tider i Sverige, säger tränaren Dennis Wikström.

Den 16-årige Ägir-simmaren gjorde åtta individuella starter och knep också åtta segrar. De bästa tiderna noterade han på 100 meter fjäril med 58,66, 100 meter bröstsim med 1,06,10, 100 meter frisim med 53,98 och 50 meter fjäril med 26,70.

– Han stack ut kvalitetsmässigt sedan tycker jag han överraskade lite på 100 meter fjäril. För fjäril är inte något vi tränat på, säger Ägir-tränaren Dennis Wikström.

väntar USM och JSM men framtiden är lite osäker för Arvid som åter känner av en skada i benet. För två år sedan tvingades han till operation på grund av förträngning i benen, problem som han nu fått tillbaka.

– Han kan träna men absolut inte i den omfattning han vill. Han kan inte träna konditionsträning utan mer sprint och lugn och långsam simning. Han är i den yppersta eliten så det är tråkigt, men man får gilla läget, säger Wikström.

En annan hemmasimmare som visade bra form var Lisa Johansson. Hon gjorde comeback efter en knäskada.

Helgens tävling var premiär i nygamla Brunflobadet när klubbar utifrån deltog. Totalt var det ungefär 100 simmare från Borlänge i söder och Örnsköldsvik i norr samt några norska simmare. Huvuddelen av deltagarna var mellan 12–15 år.

SK Ägir är väldigt nöjda med det nya badet.

– Möjligheten att simma fortare är större nu med de nya startpallarna och tävlingslinerna. Det har blivit en standardhöjning av bassängen och det är vi glada för, säger Dennis Wikström.

för klubben i sommar är JSM i månadsskiftet juni/juli och USM två veckor senare. Men innan dess väntar Järfälla Nationella, helgen efter påsk. En tävling de tidigare inte varit på.

– Då ska vi försöka vara bra, vi behöver möta ny konkurrens. Vi kommer att tävla mot de bästa simmarna i Stockholm och det innebär svenska eliten.