Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skådespelaren Robin Williams död

Den amerikanske skådespelaren Robin Williams har dött, 63 år gammal. Williams har gjort sig känd för sina roller i filmer som "Good Morning, Vietnam" och "Döda poeters sällskap". Polisen misstänker självmord.

Annons

Robin Williams, en av de största humorprofilerna inom amerikansk film och tv, är död.

– Denna morgon förlorade jag min make och min bästa vän, medan världen förlorade en av sina mest älskade skådespelare och en av dess finaste människor. Jag är fullständigt förkrossad, säger hans hustru Susan Schneider.

Williams hittades död i sitt hem i Kalifornien vid lunchtid på måndagen, uppger polisen i Marin County, som misstänker att det rör sig om självmord.

Enligt skådespelarens publicist har Williams under den senaste tiden lidit av en djup depression. Williams har tidigare även kämpat mot alkoholmissbruk.

– När han blir ihågkommen är det vår förhoppning att fokus inte hamnar på Robins död, utan på de oräkneliga stunder av glädje och skratt som han gav miljoner människor, säger Schneider enligt AFP.

Williams fick sitt stora genombrott i tv-serien "Mork & Mindy" i slutet av 1970-talet. 1997 tilldelades han en Oscar för rollen som psykologen Sean McGuire i filmen "Will Hunting", men han var också flerfaldigt nominerad för sina insatser i filmer som "Good Morning, Vietnam", "Döda poeters sällskap" och "Fisher King".

TT