Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadligt att höja pensionen?

Saila Quicklund (M), du skriver att Alliansen går till extraval för att Sverige inte bara ska ha rätt budget, utan också rätt regering.

Så du anser att det var fel politik att höja pensionen med 200 kronor och förbättra sjukförsäkringen, och att ensamstående mammor skulle få en viss förbättring ekonomiskt? Är det den politiken som du anser är skadlig för landet?

Att däremot sänka statliga skatten för dem som tjänar över 39 600 i månaden, det var livsviktigt för Moderaterna, och att sälja ut skattebetalarnas statliga bolag för 160,3 miljarder för att ha råd med jobbskatteavdragen, det var okej i dina ögon.

Och så skriver du att Alliansen stå starka när det gäller jobben och ekonomin. Arbetslösheten är högre nu än då ni tillträdde 2006 räknat i procent av antalet arbetsföra.

Att Sverige klarade ekonomin bra under krisen ska vi tacka svenska folket för som sa nej till euron, så vi själva kunde bestämma över vår styrränta och vår ekonomiska politik.

Du har funderingar kring varför ni förlorade valet. Du måste väl inse att det är fel på er politik när missnöjet, orättvisorna och utanförskapet blir så stort att SD ökar sitt röstetal med nästan 10 procent under moderatstyrets åtta år vid makten, det är så man skapar en grogrund för extrema partier som SD.

Vad som skulle bekymra en moderat i dag är väl det stora tappet av röster till SD, och en omsvängning politiskt när det gäller en begränsning av anhöriginvandring.

Skeptiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel