Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skador öppnar för Lindgren i VM-kvalet

Anfallskris tidigare i vintras.
Nu finns problemen på innermittfältet inför VM-kvalet mot Portugal.

Daniel Andersson missar kvalet i Porto den 28 mars och landskampen mot Serbien i Belgrad fyra dagar senare.

Hans lårmuskelbristning hinner inte läka.

Sedan tidigare är Tobias Linderoth långtidsskadad och förbundskaptenen Lars Lagerbäck antyder att han snart inte vågar tro på att få återse spelaren som under större delen av 2000-talet varit närmast given i rollen som defensiv mittfältare.

– Jag vet snart inte längre om jag ska räkna honom som aktuell. Tyvärr. Det är bara att hoppas att han till slut kommer tillbaka.

Andersson är tung.

– Inte minst senast mot Portugal var han väldigt bra och honom hade vi gärna haft med i truppen, säger Lagerbäck.

In kommer i stället – för första gången i år – Anders Svensson som börjat röra på sig i Elfsborg men fortfarande är relativt matchotränad.

– Man kan alltid diskutera hans form, den är lite svårbedömd. Roland Andersson (assisterande förbundskaptenen) har varit och sett honom i Elfsborg och har en ganska god bild. Den borde peka uppåt de sista dagarna, säger Lagerbäck.

Dessutom kallas Rasmus Lindgren in från Ajax som ett alternativ till den defensiva mittfältsposten. Lindgren spelade sin hittills enda landskamp mot Holland i november. Han drabbades nyligen av en hjärnskakning men landslagsledningen räknar med honom på planet till Portugal.

– Han går i träning den här veckan och ska var helt klar för spel nästa helg, säger Lagerbäck.

Om förbundskaptenerna fått ett mittfältsproblem på halsen slipper de bekymra sig över den tidigare anfallskrisen.

Det finns täckning bakom avstängde Zlatan Ibrahimovic.

Henrik Larssons ja till fortsatt spel i Helsingborg var också ett ja till en förlängd landslagskarriär som nu går in på sitt 17:e kalenderår. Johan Elmander är kvitt sin skada. Markus Rosenberg både spelar och gör mål för Bremen.

– Att Henrik Larsson är med kanske man kan ha funderingar kring. För oss är det ganska självklart. Han är 100-procentigt motiverad, han satsar vidare. Vi vet att Henrik är väldigt lättränad och rent fysiskt är det inga problem. Han kanske har hållit igång mer än vad andra allsvenska spelare gjorde i december i och med innebandyn.

Kalmars Rasmus Elm och IFK Göteborgs Adam Johansson håller sina platser i truppen även när det blir skarpt läge.

– Båda har visat att de håller på den här nivån.

Erik Edman får en ny chans – trots att han inte platsar i Wigan och knappast var lysande i comebacken mot Österrike. (TT)