Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadorna tvingar honom att sluta

När Östersunds IK pressade Karlskrona var han den stora ledstjärnan.

Nu är det slut med ishockey för Kalle Björklund.

– Det har känts extremt tungt, säger 26-åringen.

ÖIK-centern Kalle Björklund spelade elva matcher i höstas. Sedan dess har han varit utanför laget, på grund av skadetrassel.

För Sporten berättar han om problemen – och att det är slut med hockeyn.

Handledsproblemen som förföljt honom ända sedan tonåren stoppar honom.

– Jag var 15 år när jag fick en tackling in mot sargen och skulle ta emot mig. Då fick jag ledförskjutningar i handen och det gick av ledband. Jag har opererat mig flera gånger utan att det blivit bra, säger Kalle Björklund.

Vinterns säsong, hans tredje i ÖIK-stället, tog slut efter elva matcher och mycket smärta.

– Jag kände i höstas att det inte går längre. Varje passning och varje skott gjorde verkligen jätteont. Då är det inte rättvist mot alla andra heller, säger Kalle Björklund.

– Så i början av oktober var jag hos läkaren och det stod klart att jag skulle behöva lägga av. Det var en av de tyngsta nyheterna jag har fått i mitt liv.

Beskedet var länge svårt att smälta och en tuff tid följde.

– Hockeyn har alltid funnits med sedan jag var fyra-fem år. Nästan dagligen har jag åkt skridskor. Men nu ... första tiden var jag bara hemma och orkade inte bry mig. Det tog två och en halv månad innan jag var på ishallen igen. Efter jul har jag dock följt med mycket och varit fystränare för U16-laget, säger Kalle Björklund, som närmast planerar en flytt till Örebro för att fortsätta läsa idrottsvetenskap.

Den nu 26-årige Björklund är en av ÖIK:s största fyndvärvningar under de senaste säsongerna. Hösten 2011 kom han in i laget via en try out när truppen nästan var spikad. Då kom han närmast från division 3-spel i Dalarna.

Totalt blev det 59 poäng på 47 matcher under den första säsongen med ÖIK. I den rafflande play off-serien mot Karlskrona gjorde han fyra mål på tre matcher.