Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skalet och Björnrike öppnar för skidåkning

Nu på lördag drar liftarna i gång på Vemdalsskalet och Björnrike. Men med rådande snöbrist är inte backarna de bästa, så Skistar bjuder på skidåkningen.

Vemdalsskalet öppnar nedfarten Turisten och Mellanliften. Björnrike startar upp med Hotellsvängen och Hotelliften. Turisten är öppen cirka halva bredden och med alla snökanoner kvar i backen. I Björnrike öppnar halva Hotelliften och skidåkning från hotellet. Vemdalsskalet kommer därefter att ha öppet varje dag.

– Det är alltså en annorlunda öppning är normalt. Men det känns ändå jätteroligt att vi kommer i gång, säger Halvard Svensson, sportchef på Vemdalsskalet.

Anläggningarna litar på att kylan ska hålla i sig under natten och det ska gå att tillverka snö.

– Vi får ta det onda med det goda och det är kul att äntligen komma i gång. Ja, till och med så roligt att vi bjuder på skidåkningen lördag och söndag.

Han påpekar att förhållandena inte är de bästa och att snökanonerna står kvar i backarna, dock madrasserade.

– Hur som helst, det känns bra att öppna och väderprognoserna ger en optimistisk tro på framtiden, säger Halvard Svensson.