Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallade ordningsvakt – döms för våld mot tjänsteman

Den 24-årige mannen somnade på krogen sedan han käkat julbord med sina arbetskamrater. När ordningsvakten försökte väcka honom blev han våldsam.

Han blev så våldsam att det slutade med att han greps och togs till polishuset för att sova ruset av sig.

24-åringen minns inte mycket mer av händelsen vid förra årets julbord än att han drack kaffe i baren. Sedan vaknade han till i poliscellen.

Ordningsvakten däremot har berättat att han blev uppmärksammad på att 24-åringen satt och sov inne på krogen. Första väckningsförsöket misslyckade, så han gnuggade mannen på brösten som då kvicknade till. Det blev tumult och till slut brottade vakten ner mannen som då låg på rygg.

När vakten släppte greppet skallade 24-åringen honom vid tinningen. Vakten fick efter det värk i ansiktet ett par dagar.

Tingsrätten dömer 24-åringen för våld mot tjänsteman och han får villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. Rätten övervägde att utdöma fängelsestraff för att mannen har dömts för stöld och narkotikabrott, men eftersom mannen genomgått behandling för sitt missbruk är han på väg att ordna upp sitt liv, enligt rätten. Därför döms han till samhällstjänst. Han döms också att betala skadestånd på 6 000 kronor till vakten.